Sunday, October 26, 2008

Un altfel de crap

Bine v-am regasit! De data asta m-am gandit sa dau o fuga in “taramul cu retete” si sa va aduc aici o idee de preparare a pestelui, in mod special a crapului. Cu ce rimeaza crapul? Cu sos de rosii si ceapa, fireste. Atunci luam file-ul de crap bine spalat, il asezam in vasul de aburi “tapetat” cu putin ulei si-l “camuflam” cu un strat nu prea gros de ceapa taiata fin si calita. Iar acum, “gospodina traditionala” sa-si acopere privirea, caci urmeaza randuri socante ce-i vor pangari puritatea culinara. Asaa…pot sa continuu, da? Ne trebuie vin! Preferatul ar fi un vin roze ori alb, demisec, de tara. Daca (si numai daca, fiindca mi-a placut matematica) aveti un vin bun in casa puteti merge pe aceasta idee de reteta, altfel…nici o problema, schimbati reteta!
Turnati vin intr-un vas si adaugati miere poliflora (eu pun cam o lingura plina la 120 - 150 ml de vin care-mi ajung pentru 1 kg de crap file); incalziti si amestecati, sa dizolvati bine mierea si sa omogenizati. Sosul obtinut cere a fi completat cu niste faramele de ardei iute, nu prea mult. Ne mai ramane doar sa-l turnam peste crap…de fapt peste ceapa, ca repede uit! Ce mai era? Aha, sosul de rosii. Eu prefer sa-l adaug cam pe la jumatatea timpului de preparare, nu inainte de a-l imbogati cu niste oregano (ca si busuiocul, oregano se potriveste minunat sosului de rosii).
Uf! Tot am uitat ceva: sarea o adaug peste sosul din vin si miere (nu peste cel de rosii). Pana e gata, nu stati: curatati patrunjelul fiindca, imediat ce ati stins focul, l-ati si adaugat! Nu va faceti griji, n-o sa se “certe” cu oregano.
Pofta buna!

No comments: